Deň / Dátum / Čas
piatok / 07.12.2018 / 17:30 - 21:00Miesto konania
Yoga House - Panenská 33, BratislavaTrávenie potravy je komplexný dej, ktorý takmer nevnímame, ak je všetko v poriadku. Ak sa však niečo v procese prijímania, trávenia alebo vylučovania dostane do nerovnováhy, hneď sa to prejaví na našom tele a v mysli.
Ako sa na trávenie pozerá joga a akú úlohu zohráva v joge strava?
Workshop bude spojením múdrosti klasickej jogy a moderných poznatkov o stravovaní a trávení.
Pozrieme sa na témy ako spojitosť medzi mysľou a trávením, detoxikačné a očistné techniky (kriye), proces trávenia a energetické (pránické telo), “tráviaci oheň”, vegetariánstvo, pôsty…
V praktickej časti si prejdeme konkrétne cviky a ásany na podporenie tráviaceho ohňa.
Z workshopu si odnesiete za hrsť praxe, za dve hrste teórie a prehľadne spracované poznámky z hlavných tém v digitálnej podobe.
====
KDE: YOGA HOUSE
DEŇ: 7. 12. 2018
ČAS: 17:30 – 21:00
CENA: 12 Eur
LEKTOR: Erik Goldschmidt
REGISTRÁCIA: https://calendiari.com/event/dOlD_YRwq0
====
ERIK GOLDSCHMIDT
Je certifikovaný lektor hatha jogy (2012, Rishikesh, India) a nutričný poradca (2014, Bratislava) s hlbokým záujmom o vplyv potravy na telo a myseľ. V Indii absolvoval aj kurz základov ajurvédy a panchakarmy (ajurvédske očistné techniky).
Má vlastnú skúsenosť s niekoľkými stravovacími spôsobmi a systémami (delená strava, ajurvéda, paleo, vitariánstvo, vegetariánstvo). Od roku 2012 si každoročne chodí rozširovať poznatky o joge a Advaite Vedante do ášramu Shri Jagatguru Sanyas Ashram v Rishikeshi.